Miljösmart satsning

Vad betyder det egentligen göra en miljösmart idrottssatsning?

Det innebär enkelt uttryckt att vi vill hitta vägar framåt i vår satsning som leder till en mer hållbar och effektiv användning av vår planet och dess resurser samtidigt som vi genomför en satsning mot världstoppen i beachvolley. Det finns massa olika miljösmarta åtgärder som man kan göra för att påverka miljön positivt.

Hur kom vi på idén?

Vi stödjer tillsammans ett fadderbarn i Brasilien via barnfonden och har båda två alltid velat bidra till en lite bättre värld. Alla kan göra något. När vi kom på tanken att göra vår satsning miljösmart var det som en lättnad. Vi insåg att det går att satsa på en idrottskarriär, som vi allra helst vill, samtidigt som vi kan värna om miljön, vara socialt engagerade och förhoppningsvis kunna påverka andra.

Kommer vi bara äta ekologisk mat och resa med miljöbilar nu då?

Vi kommer snarare att sträva efter att välja miljösmarta alternativ för boende, resor och mat. Sen är vår målsättning att samarbeta med företag och organisationer som erbjuder effektiva och hållbara lösningar för miljön. En viktig del är också att försöka vara förebilder som elitidrottare och sprida kunskap om en hållbar livsstil.

Vår miljöpolicy

Vår sportsliga vision är att tävla i beachvolley vid OS, VM och EM. Vi vill genomföra den satsning som krävs för att nå dit på ett miljösmart sätt. Det innebär enkelt uttryckt att vi vill hitta vägar framåt i vår satsning som leder till en mer hållbar och effektiv användning av vår planet och dess resurser. Vi tror att vi kan bidra på följande sätt;

• Sträva efter att välja miljösmarta alternativ för boende, resor och mat
Samarbeta med företag och organisationer som erbjuder effektiva och hållbara lösningar
• Vara förebilder för och sprida kunskap om en hållbar livsstil

Vår vision om en miljösmart elitsatsning på beachvolley förverkligar vi genom att arbeta målinriktat och etablera samarbeten som bidrar med den kunskap och de resurser som krävs.

Samarbetspartners i miljöarbetet

Förutom att vi strävar efter att försöka hitta samarbetspartners som värnar om miljön behöver vi personer och samarbetspartners som kan hjälpa oss att ta fram hur vi ska kunna göra vår satsning på ett miljösmart sätt. Dessa kan vi alltid vända oss om vi behöver rådgivning eller ställa frågor som rör miljön.

 

Media

 


Sydsvenskan 2010-03-02

Nya Åland 18/08/2010

Helsida i Svenska dagbladet 17 augusti 2010

Ett svar till “Miljösmart satsning

  1. Ping: Paf Open « Saxolim’s Blog

Lämna en kommentar